pondělí 28. července 2014

Knihoběžník 8

Máme tu úterý a s ním i další ukrytou knihu v Prostějově. V rámci projektu slovenského knihkupectví Martinus pro Vás toto léto každý týden zanechám v ulicích jednu knihu. Není to jen tak obyčejná kniha. Má svůj vlastní originální příběh a i vy se můžete stát jeho součástí. Stačí když se zaregistrujete na stránkách www.knihobeznik.cz , nahlásíte nalezenou knihu a tu pak po přečtení pošlete zase dál. Každá kniha je označena viditelně nálepkou s výzvou "Přečti mě a pošli dál!" a na první straně najdete vlepený návod jak se do hry zapojit s ID a heslem knihy. 



Chcete se hry zúčastnit, ale nebaví vás knihy ukrývat? Žádný problém! V prostějovské knihovně teď v přízemí najdete pěkný červený lepenkový knihoběžnický box, kde můžete svoji knihu umístit. Prostějovská knihovna se totiž stala jedním z pěti partnerských míst projektu Knihoběžník v České republice. Dnes ráno byl náš "kniho-boxík" prázdný, ale pevně věřím, že se v něm zase brzy nějaké knihy objeví.


Já osobně však dávám přece jenom přednost ukrývání knih. Mám pocit, že je to větší zážitek a legrace vůbec. A na jaký titul vás chci navnadit tentokrát? Autorem je Čech Robert Hofman a kniha se jmenuje Cesta černého zlata. Jedná se o thriller, jehož hlavní hrdinkou je Monika Beonová, mladá novinářka z Bordeaux. Ta jako zázrakem přežije těžkou autohavárii. Zážitek blízké smrti Moniku změní. Vybavují se jí dávno zasuté vzpomínky, profesionálně zneškodní dva útočníky a zachrání tak napadenou mladou dívku. Hrozí jí pomsta arabské komunity, a tak přijme nabídku profesora z nemocnice a spojí se s Maxem Duboisem, bývalým příslušníkem cizinecké legie, který se živí jako bodyguard. Moniku pronásledují najatí zabijáci a dvojice tak musí čelit nebezpečným situacím. Snaží se odhalit totožnost pronásledovatelů. Stopy vedou do Kazachstánu. Tam se stanou svědky tajné schůzky francouzského inženýra se členy ruské mafie a dozví se tak o chystané zásilce radioaktivního cesia do své vlasti. Podaří se Monice a Maxovi zabránit teroristům napadnout Francii? Najdou k sobě Max a Monika nakonec cestu? To si už musíte přečíst sami...


Protože kniha Cesta černého zlata je především o nelegálním trhu s ropou, rozhodla jsem se, že ji schovám někde poblíž benzinové čerpací stanice.  Dnešní ukrývání byl krapet adrenalin, ale zadařilo se. Naštěstí v 6 ráno na kruhovém objezdu u Shellu není moc velký provoz. Snad Vás umístění knihy neodradí a zajdete si pro ni. Hlavně nebuďte prosím zbrklí, pořádně se rozhlédněte a nechoďte tam ve špičce, jezdí tudy opravdu dost aut, ať se nikomu nic nestane. A pozor na kytičky! 

Přeji hezký lov, pěkné počtení a příští týden se budu těšit :-)



Žádné komentáře:

Okomentovat