neděle 23. října 2016

Skryté zlo

Název: Skryté zlo
Autor: Sandra Brown
Nakladatelství: Euromedia Group, k.s. - Ikar
Rok vydání: 2016 
Počet stránek: 367











Celkové hodnocení: ****


Pracuji jako knihovnice a knížky od spisovatelky Sandry Brown patří mezi nejžádanější. Zajímalo mě, co je na nich tak poutavého, že se k nim čtenáři, tedy hlavně čtenářky, tak rády vracejí. Proto jsem sáhla po jejím nejnovějším titulu - Skryté zlo.

Emory Charbonneauová je dětská lékařka a ve volném čase běhá maratony. Po hádce s manželem se rozhodne uklidnit si nervy a vydá se trénovat do hor v Severní Karolíně. Chce si nejen zlepšit kondičku, ale i uspořádat myšlenky. Na horské stezce se však zraní a z bezvědomí se probudí v horské chatě s neznámým mužem, který jí odmítá sdělit jak se jmenuje, nedovolí jí kontaktovat manžela a zakáže jí opustit dům.


"Odmítáte nechat mě použít váš notebook - "
"Notebook nepadá v úvahu."
"Proč?" 
"To je moje věc."
"Ať je to cokoli, nemůže to být nic dobrého."
"Netvrdil jsem, že je to dobré. Prostě to tak je."
"Řekněte mi, proč mi zabraňujete, abych odešla."
Přistoupil k ní a sklonil se, takže měli obličeje téměř ve stejné výšce. Chraplavým hlasem, který byl mnohem zlověstnější, než kdyby řval, řekl: "nebráním vám v tom, abyste odešla, doktorko." Trhl bradou ke dveřím. "Bráním jim, aby přišli sem."


Před kým se krásný neznámý skrývá? Je to hrdinný zachránce, nebo spíš pošahaný násilník, kterému z osamělého života v divočině tak trochu hráblo?


Klasický příběh dámy v nesnázích s nádechem dobrého thrilleru. Akce střídá akci, tempo je svižné, ne však uspěchané. V knížce najdete jak napětí, tak i lechtivé scény. Není divu, že právě tuto spisovatelku si naše čtenářky tolik oblíbily.

Pár slov k postavám. Emory mi přišla jako správná, chytrá, cílevědomá ženská, která je opatrná, spoléhá na zdravý rozum a nepadne hned svému zachránci kolem krku. Hodilo by se k ní heslo "důvěřuj, ale prověřuj". Krásný, svalnatý, drsný a mlčenlivý cizinec mi naopak tím svým tajnůstkařením šíleně lezl na nervy. Měla jsem co dělat, abych nad stránkami nekroutila hlavou a neječela na ně, ať si už proboha odpustí to hraní na kolóška a buď ji konečně zabije nebo ji.... ehm.... dá pusu. Na pusu. Třeba.

Na první pohled by se mohlo zdát, že Skryté zlo je tuctový milostný románek. Napětí, vášeň, pomsta, spravedlnost, chytrá kráska, namakaný sexy cizinec, zkrátka vše, co má taková správná oddechová knížka pro dámy mít. Není to však až tak úplně pravda. Při čtení se dočkáte mnoha nečekaných dějových zvratů a zajímavých vedlejších linek, které udrží vaši plnou pozornost až do konce.

Takže milé dámy, pokud potřebujete krapet té knižní romantiky, abyste přežily smutnou realitu, vřele doporučuji. Nejlépe se sklenkou vína a něčím dobrým na zub. Jen prosím nezapomínejte, když půjdete běhat někam do přírody, že šance, že narazíte místo úchylného bezdomovce na sexy fešáka, je až nehorázně nízká.



Kdy Skryté zlo rozhodně číst
  • jste žena 
  • máte ráda, když je v knize jak láska, tak napětí
  • hledáte nějaké oddechové čtení

Kdy Skryté zlo rozhodně nečíst
  • jste muž 
  • nevěříte na romantické pohádky
  • eroticky laděné scény vás uvádějí do rozpaků


Podobné knihy



Za příjemně oddechový čtenářský zážitek děkuji nakladatelství Ikar, v jejichž nabídce najdete i knihu Skryté zlo.


O autorce


Sandra Brown se narodila 12. března 1948 v texaském městě Waco. Vystudovala angličtinu a literaturu, vystřídala řadu profesí. Živila se jako herečka, manažerka, modelka a televizní reportérka. K psaní ji přivedla náhoda, ale po úspěchu, který vzápětí přinesly její první romány, se definitivně rozhodla pro literární dráhu a dnes její dílo zahrnuje desítky bestsellerů. Sandra Brown žije na ranči v Texasu, věnuje se psaní a cestování. Dávno si získala oblibu i u českých čtenářů.


  

6 komentářů:

  1. Na tuhle knížku jsem narazila na spoustě internetových knižních obchodech, v knihkupectví i na nejednom blogu. Stále kolem ní jen tak chodím, ale asi si ji nakonec koupím a přečtu. Recenze se ti povedla a určitě je to skvělá knížka. Děkuju za tip. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky. Byla to fajn oddychovka. Snad se bude taky líbit :-)

      Vymazat
  2. Knížka na mě také čeká, teď se těším o to víc :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Taky mě bavila a nejspíš víc, než jsem čekala.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj, byla to takové příjemné babské čtení, užila jsem si to ;-)

      Vymazat