středa 26. srpna 2015

Z pohledu jezevčíka

Název: Z pohledu jezevčíka
Autor: Frauke Scheunemannová
Nakladatelství: Ikar
Rok vydání: 2015 
Počet stránek:  248











 

 
Celkové hodnocení: *****


Mám ráda zvířátka a knížky o nich patří mezi moje nejoblíbenější. Moji pubertu silně ovlivnil James Heriot a jeho historky ze života anglického veterináře. Přebije ho svým vyprávěním knížka od sympatické německé autorky Frauke Scheunemannové Z pohledu jezevčíka?

Herkules je malý hrubosrstý jezevčík. Pochází ze slavného šlechtického rodu. Aspoň z maminčiny strany. Jako nečistokrevný, a tudíž k chovu nevhodný potomek, se milý Herkules octne v psím útulku. Tam si ho vyhlédne krásná, mladá a sympaticky vonící Carolin. Idylku s novou paničkou však kazí Carolinin partner Thomas, který nesnáší psy. Herkules se však jen tak svého nového štěstí nevzdá a s pomocí sousedovic tlustého kocoura Felixe se podaří našemu malému hrdinovi Carolin s Thomasem rozejít.


"Ty odporný, hnusný prase!"
Carolin je bez sebe. Já jsem nadšený. Náš plán skutečně funguje!
"Ale miláčku, nech si to vysvětlit...," koktá Thomas. "Je to úplně hloupá náhoda, nic víc!"
"Najdu ti v kapse u saka černé krajkové kalhotky, a je to hloupá náhoda? Za co mě vlastně máš?"
Spíš by se měla zamyslet nad tím,  jak je Thomas hloupý. Vůbec mu nepřišlo divné, že jsem zrovna jeho bundu odtáhl do předsíně. Tak to dopadne, když se domácím zvířatům nevěnuje pozornost. Hořce se to vymstí. Carolin se naopak hned divila a dívala se za mnou. No a pak našla cípek těch kalhotek."


I když byl Thomas pěkný lump, Carolin samota nesvědčí. A tak se Herkules s kamarádem kocourem pustí do hledání nového páníčka, který by se líbil jak Carolin tak i Herkulovi. Kandidátů je hned několik. Jak to dopadne? To už si musíte přečíst sami.

Tahle knížka byl pro mě úžasný relax. Pozitivně laděný příběh o hledání lásky s roztomilými zvířátky v hlavní roli, to prostě nemůže zklamat. Navíc zápletka byla výborně vymyšlená, děj se příjemně stupňoval, ani o komické situace nebyla nouze.

Jediné co mi přišlo lehce přitažené za vlasy, byla schopnost zvířat komunikovat s lidmi. Tak inteligentní pes a kočka snad ani nemůžou existovat. Ale je to oddechový románek, tak je potřeba ho taky tak brát. Herkules je jednoduše extrémně inteligentní miloučké štěňátko a společně s kocourem dokáží přemluvit i bezdomovce k hrabání v noře pro králíky. Tak nad tím moc nehloubejte a zkrátka se s tím smiřte.

Knížku bych jedním slovem shrnula jako "roztomilou". Čtení jsem si maximálně užila. Jen jsem teď trošku nervozní, co se týče naší kočky. Doufám, že se za mými zády nespolčí s agamami a nezačnou mi organizovat život.



Kdy Z pohledu jezevčíka rozhodně číst
  • patříte mezi nadšené pejskaře
  • hledáte milé nenáročné oddechové čtení
  • máte rádi zamilované příběhy a šťastné konce

Kdy Z pohledu jezevčíka rozhodně nečíst
  • nesnášíte jakákoli domácí zvířata
  • vadí vám, když v knize zvířata mluví
  • považujete knížky Jamese Herriota za nudný blábol

Podobné knihy
Za recenzní výtisk bych ráda poděkovala internetovému knihkupectví Bux.cz, kde najdete jak Z pohledu jezevčíka , tak i spoustu dalšího super čtení.


O autorce


Frauke Scheunemannová se narodila v roce 1969 v Düsseldorfu. Je promovanou právničkou. Při studiu pracovala v rádiu Norddeutscher Rundfunk, poté jako novinářka a tisková mluvčí. Od roku 2002 je autorkou na volné noze a píše velmi úspěšné romány se svou sestrou Wiebke Lorenzovou pod pseudonymem "Anne Hertz".
Frauke Scheunemannová je vdaná a s manželem a čtyřmi dětmi žije na staré faře v Hamburku.


6 komentářů:

  1. Krásná recenze! :-) Knihu si URČITĚ MUSÍM přečíst! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky :-) Určitě jdi do toho, mě tahle roztomilá slaďárna vyloženě projasnila den :-)

      Vymazat
  2. Děkuju za tip =) už vím, co mamka dostane k svátku =)
    http://fantasyalatriel.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Určitě si knihu musím přečíst. Heriota jsem také četla a přemýšlím, že bych si od něho znovu něco přečetla. Na knihu Z pohledu jezevčíka se určitě kouknu. :)
    Blog:Reading With Lucy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě, je to takový milý čtení na vyčištění hlavy ;-)

      Vymazat