středa 13. srpna 2014

Zmrzlinové sedmé nebe

Název:  Zmrzlinové sedmé nebe
Autor: Abby Clements
Nakladatelství: Argo
Rok vydání: 2014
Počet stránek: 271







Celkové hodnocení: *****




Léto a zmrzlina je dvojka, která nikdy nezklame. A stejně nezklamalo ani Zmrzlinové sedmé nebe od Abby Clements.

Příběh se odehrává v anglickém Brightonu. Sestry Anna a Imogen zdědí po svojí babičce cukrárnu. Je to pro ně obrovský šok. Obě mají své životy a plány. Imogen žije s přítelem v Thajsku a fotí podmořský svět. Annu zrovna povýšili v práci a zařizuje si se svým přítelem Jonem a jeho malým synkem z prvního manželství bydlení. Ani jedna se nechce do společného podnikání pouštět. Když však vidí, jak ztráta babičky zdrtila jejich otce, rozhodnou se do práce v cukrárně přece jen pustit. Věří, že když jejich táta uvidí, že odkaz jeho rodičů žije dál, udělá se mu líp.

S vervou se pustí do opravy staré cukrárny. Anna odjede do Itálie, aby se naučila od profesionálů jak se dělá ta nejlepší zmrzlina. Daří se jí to báječně, má pro cukrařinu cit a navíc má velice pohledného a milého spolužáka Mattea, který jí se vším ochotně pomáhá. Imogen si zatím doma tak dobře jako její sestra nevede. Nejdřív se jí omylem podaří otrávit první zákazníky a pak vydá poslední peníze, které jim po babičce zbyly, za stařičkou dodávku na stánkový prodej zmrzliny, která nefunguje. Ale všechno zlé je i k něčemu dobré. Seznámí se tak se sympaťákem Finem, bývalým automechanikem, v současné době učitelem v surfařské škole. Taky teta Francoise se jim snaží všemožně házet klacky pod nohy. Zvládnou sestry tuto výzvu? Podaří se jim zachránit cukrárnu a tatínka?  

U knížky mi byl moc sympatický obal a celkové zpracování. Čtení je to nenáročné, nijak zvlášť poučné ani překvapující, takový příjemný letní příběh se sladkou zápletkou a šťastným koncem. Pokud hledáte nějaké lehké oddechové "počteníčko", můžu jen a jen doporučit. Jako bonus jsou na konci knihy uvedeny recepty na zmrzlinu. Sice nevlastním zmrzlinovač, takže těžko nějakou z nich vyzkouším, ale kdo ví, třeba někdy v budoucnu.....

4 komentáře:

  1. Asi bych po tehle knizce normalne nesahla, ale podle tve recenze se mi libi :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tahle knížka klame tělem, není tak sladká jak vypadá. A už jsem dneska zjistila info, že Argo vydává něco podobného od Jenny Colgan: Báječný krámek s čokoládou

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ti mě tak napadlo kolik znám a četla jsem knížek o jídle nebo s jídlem v názvu (krom kuchařek teda). Čokoládu, Broskve pro otce Francise, Pochoutku, Tchýně a uzený, Zvláštní smutek citronového koláče..... Zjevně je to oblíbené téma :-)

      Vymazat