pondělí 11. srpna 2014

Knihoběžník 10

Další úterý v Prostějově je opět ve znamení ukryté knihy v rámci projektu Knihoběžník, s kterým přichází slovenské knihkupectví Martinus. O co se jedná? Po celém světě na veřejně přístupných místech nadšenci ukrývají knížky. A jak je poznáte? Každá kniha je výrazně polepena výzvou "Přečti mě a pošli dál" . Na první stránce pak najdete vlepený návod, jak dál postupovat, s ID a heslem knihy. Bližší informace o projektu a jak se do něj zapojit najdete i ZDE.



Nevím jak Vás, ale mě projekt oslovil a tak jsem se zavázala po celé prázdniny každé úterý poslat do světa jednu knihu. Některé již úspěšně kolují, o jiných zatím nemám žádné zprávy, ale věřím, že se někde zase objeví. Pokud Vás nebaví knihy ukrývat, fotit a psát o nich, tak jako mě, a přesto se chcete do projektu zapojit, není to vůbec žádný problém. Městská knihovna v Prostějově se stala jedním z pěti partnerských míst projektu Knihoběžník v České republice. V přízemí knihovny, na oddělení regionu najdete pěkný barevný knihoběžnický box, kde můžete nalezené a nebo i svoje vlastní knihy umístit.


Jakou knihu posílám do světa tento týden? Tentokrát se můžou pustit do hledání všichni milovníci dobrých detektivek. Kniha Podvodník obsahuje 18 napínavých povídek mistrů detektivního žánru. Někteří autoři jsou známí českým čtenářům více, někteří méně. Snad i Vy v ní najdete toho "svého" autora.




Kde je tedy kniha ukryta? Každý podvodník patří za mříže a i ten můj skončil v rukou zákona. Kniha leží v telefonní budce na Havlíčkově ulici před budovou policie.

Nezbývá mi tedy, než Vám popřát úspěšný lov, pěkné počtení a příští úterý se můžete opět těšit na další knihu :-)



2 komentáře:

  1. Jako teda obdivuju kde jsi ochotná ty knihy nechat. Bych se bál že je zničí počasí, nebo je někdo schválně vyhodí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak počasí je nezničí, dávám je ještě do folie, takže proti nepřízni počasí jsou dobře chráněné. Určitě se najdou lidi, kterým na knížkách nezáleží, nechovají se k nim hezky, nebo si je nechají doma pro sebe a nepošlou je dál. Pro tyhle lidi jsem tuto akci taky nedělala. Každopádně pořád to jsou JEN knížky. Já opravdu málokterou vezmu do ruky víckrát. Většinou si ji přečtu a pak mi leží doma. Tak proč ji nepustit do světa a neudělat někomu radost? :-)

      Vymazat