pátek 22. srpna 2014

Anketa "Čtení pod lavicí"

Pomalu končí prázdniny a blíží se škola. Letos půjde můj chlapeček do první třídy a tak nějak s nostalgií vzpomínám na svoje školní léta, učitele, spolužáky a taky na to, jak jsem si četla pod lavicí. Taky jste to dělávali? Já osobně se přiznávám k zamilovaným dívčím románkům a k paperbackovým hororům. Největší drzost ode mě asi byla Zámožná žena a Řeka bohů (šíleně tlustý knížky, ty prostě musely být z katedry vidět i kdybych dělala nevím co, ale nešlo přestat). A tak mě napadla taková malá malilinká anketka. 

Váš úkol je následující:

1. Být z ČR, sledovat mě na blogu a facebooku (když tak prosím uveďte, pod jakou přezdívkou mě šmírujuete ;-))

3. Napsat do komentáře, jestli si čtete (nebo jste si někdy četli) ve škole o přestávce nebo v hodině pod lavicí a jestli ano, co to bylo za knížky?


Co je ve hře ?

Třem vylosovaným šťastlivcům pak pošlu tyto krásné stylové deníky v hnědé kožence s gumičkou na přetáhnutí. Na poznámky, na malůvky, do školy nebo klidně i jinam, to už záleží na vás :-)





Takže neváhejte a pište, soutěž trvá do 31.8. :-)



Anketa uzavřena, moc děkuji všem za účast a za to, že jste se podělili o svoje zkušenosti se čtením pod lavicí. Dneska krapet nestíhám, a tak jsem poprosila o pomoc naši malou, jestli by mi na chvíli nedělala pouťového papouška. Losování tak bylo naprosto nestranné, spravedlivé a nikdo nebyl zvýhodněn, protože naše beruška ještě neumí číst.

A kdo vyhrál? Jednorožec Radynka, Lucie Tesková a Hanulla. Gratuluji! Deníky pošlu co nejdřív, teda krom Hanully, ta se doufám zastaví osobně v knihovně ;-)




33 komentářů:

  1. 1. ČR, Alejah Arlene Rose + nemůžu najít odkaz na tvůj FB. :)
    2. Ve škole si čtu pořád. Jak o přestávkách, tak i při hodině. Ale jedno by stálo za připomínku. Tehdy jsem měla rozečtenou Divergenci a nemohla jsem se od ní (doslova) odtrhnout, takže jsem si samozřejmě četla i při hodině. Tenkrát jsme měli fyziku, na kterou máme přísného učitele. Na to, že si čtu pod lavicí, přišel a knihu mi s bezeslov zabavil. Bylo to strašné a já byla, po tom trapasu, rudá jako rajče.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ehm O:-) https://www.facebook.com/pages/Holkamodrookata/1442546459356138?ref=hl

      Vymazat
    2. Jinak to mi připomnělo scénu z filmu Cesta do hlubin študákovy duše jak profesor Šeda zabaví Peterkovi knížku Žlutý ďábel a Peterka pak vyzvídá, zda se podařilo Ahmedovi uniknout :-D

      Vymazat
    3. Like na FB už máš. :)
      Já ten film neviděla, ale asi se podívám, díky za tip.

      Vymazat
    4. Jj, cesta do hlubin je klasika, některý hlášky jsou prostě nesmrtelný :-)

      Vymazat
  2. Soutěže se nezúčastním, protože deníků už mám dost. Každopádně si už ani nevzpomínám, co jsem pod lavicí četla. Ale občas, když jsem měla odvahu, jsem se do něčeho pustila. Spíše si knihu nechám na lavici, pokukuji po ní a když je hodina hodně nudná, přečtu pár řádků a pak se zase věnuji vyučujícímu. Naposledy jsem takhle četla Draculu, vyučoval zrovna náš ředitel. :D Naštěstí mu je jedno, co děláme. O přestávce sem tam také něco přečtu. Spíše čtu cestou do školy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já na střední každý den dojížděla, takže jsem si zvykla v autobuse dělat kromě čtení i úkoly. Pak mi to hrozně chybělo :-)

      Vymazat
  3. Na blogu sleduji pod přezdívkou Ells, na FB pak pod jménem Věrka Škodová a jsem z ČR. :)

    Pod lavicí jsem absolutně nikdy nečetla, max. tak o přestávce. Co si vzpomínám, tak nejvýraznější byl Měděný jezdec a bylo to na Vánoční besídce, takže když všichni mastili karty, já četla. :) Ironií je, že to byla zrovna pasáž Lazarevo, takže kdyby mi někdo koukal přes rameno, byl by z toho pubertální průser. :D Ale tak víš co, když člověk čte knížku a líbí se mu styl autorky, tak od něj přečte i telefonní seznam. Tohle byl přesně ten případ, takže jsem nejdřív přečetla tu jejich svatbu, a pak následné "ty víš co". :D Vím, že jsem ještě četla Dědičku a Dýchání pod vodou, ale to už není v mých vzpomínkách tak výrazné. :) Takže čtu cokoliv a kdekoliv. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj, konec roku jsem taky většinou trávila zašitá s knížkou. Halt slaďárny jsou v jistým věku průšvih vždycky, taky jsem to kdysi řešila. Teď už otázky v práci na 50 odstínů a podobně zvládám levou zadní a spíš se bavím tím jak se lidi stydí ;-)

      Vymazat
  4. Facebook: Lucie Tesková, blog sleduji pod přezdívkou Lucia a taktéž jsem z ČR.

    Mám takový dojem, že většinu knih jsem přečetla právě pod školní lavicí. Naposledy jsem tam četla Kostičas a Zlodějku knih. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teda zlodějka taky neni žádný tintítko, respekt ;-)

      Vymazat
  5. 1. Jednorožec Radynka/ Radka Safínová
    2. Asi jsem si kdysi pod lavicí četla, ale bohužel už si nepamatuji co, protože to bylo na základce (ale tipuji to na nějaké Stopy hrůzy :-D). Na gymplu jsem si radši kreslila do sešitu. Můj sešit na dějepis je hotové umělecké dílo. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, já kreslila taky :-D vždycky sem čmárala na rohy, nejčastěji kytičky a kolečka ;-)

      Vymazat
  6. 1. Šmírovat tě budu klidně ráda......ne, najdeš mě pod přezdívkou Kouzelná klubovna....jak zajímavé, že? Facebook i blog ;)
    2. Ve škole jsem si četla jen jednou jedinkrát ve škole. A to bylo na konci šk.roku, protože jsme už skoro nic nedělali. Jinak ne. Já raději dávám pozor, a doma se tím pádem můžu učit méně a díky tomu mi zbyde více času na čtení odpoledne. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Njn já jsem a budu prostě závislák na psaném slovu ;-) každopádně zodpovědný přístup, chválim, máš u mě malé bezvýznamné plus :-)

      Vymazat
    2. Jéé, tak to je od Tebe velice milé! Ach......jak já ráda dostávám malé bezvýznamné plusy..... :D

      Vymazat
  7. 1. Trinity Estridge jak na FB, tak u v pravidelných čtenářích. :)
    2. Já čtu ve škole pod lavicí snad každý den, ale pročtu jen ty hodiny, které mě nějak extra nebaví, takže tak dvě až tři týdně. :) Jinak knížku si s sebou beru každý den, protože to mám do školy asi pět minut chůze od domu. :D Moc si všechny ty knížky nepamatuji, ale jednou jsem četla Lháře od Cwieka a učitel zeměpisu mi jí zabavil. Protože zeměpis nesnáším a jsem dost paličatá, další den jsem si s sebou vzala dvě knížky. No, zabavil mi obě, ale naštěstí to vzal s humorem a pak mi je vrátil. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak hlavně že vrátil a mohlas je dočíst. Nevědět jak to dopadne, to by mě asi mrsklo ;-):-D

      Vymazat
  8. 1. nel-ly.blog.cz na FB, Nel-ly Somniatora u čtenářů
    2. No pro mě je už čtení pod lavicí trochu pasé, když se mi nechce vstávat na seminář nebo na přednášku, tak zůstanu v posteli a čtu si tam (což se výrazně odráží na mé docházce :D).
    Ale při maturitě z češtiny se mě vedoucí komise ptala, jestli jsem četla hodně často pod lavicí, tak jsem se přiznala (co se literatury týkalo, tak jsem toho četla fakt spoustu, horší to bylo s pravidly gramatiky, kterým nerozumím doteď) a přísahám Bohu, že pochvalně kývla

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to úplně chápu, taky se mi sem tam stane že se začtu a pak nestíhám. Bohužel, v mém případě už nikdo pochvalně nekývá :-D

      Vymazat
  9. 1. FB i blog - Annie Rodová
    2. Já ve škole čtu pořád, zvláště poslední půl rok. O přestávkách čtu sice méně, protože jsem ráda, když se stihnu třeba najíst, ale o hodiny čtu pořád. A dokonce i na lavici, protože třeba učitel na fyziku to naštěstí vůbec neřeší. To se sice odráží na mých známkách a pochopení látky, ale zrovna u fyziky mi to moc nevadí :D Vždycky mám jednu knížku, kterou si nechávám ve škole a čtu ji jen tam. Většinou to jsou knihy, na kterých mi až tak nezáleží, protože se na ní přece jen tolik nesoustředím. Vím, že jsem ve škole četla třeba druhý díl Monumentu 14 nebo Okouzlena nocí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to závidím kliďase učitele. Ti moji to většinou netolerovali :-/

      Vymazat
  10. 1. na FB Hana Čermáková, na blogu Hanulla
    2. Co se týká čtení ve škole... eh... čtu pořád, pod lavicí, na lavici, o přestávkách, v hodině a když mě to moc chytne, tak i na chodbě při přesunu do třídy a narážím do všech okolo. Učitelé to už nejspíš tak nějak vzdali a rezignovali, takže když neruším a mám dobré známky, tak mě někdy (záleží na tom, jestli měli kafe "teprve" nebo "už") číst.
    Občas mi teda nějakou knížku zabaví, pokud si pamatuju, jednou to byla i nějaká paranormal eroťárna a protože jsem chtěla učitele vyvést z míry, tak na otázku "O čem to je?" jsem odpověděla "paranormální porno s dějem"... ale prolezla jsem dál! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak hlavně žes prolezla. Někdy to prostě nejde přerušit, to znám ;-)

      Vymazat
  11. 1) FB Lucka Kodetová, Lucy´s Little World
    2) Jéžiš, přiznávám se, že jsem na prvním stupni byla hrozný vzorňáček, i na druhém žádné průšvihy, takže čtení pod lavicí bylo tabu. byla jsem taková vlezdoprdelka :D Ale na druhou stranu jsem si to vynahradila na střední. Tam jsem si četla pod lavicí re-reading HP a Narnie :D Moje učitelka literatury byla sice většinou nadšena, že aspoň něco se na jejích hodinách týká knih, když nemusela okřikovat bárbíny v ostatních lavicích.. ale největší záhul jsem dala matikáři. Pamatuju si, když mě vytáhl k tabuli a já zrovna četla Zavrženého. Zrovna v nejhorší chvilce, a já řekla "To nee..." Samozřejmě myšleno na knihu.. No učitel byl velmi překvapen :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo to se mi stalo zrovna včera. Jsem práskla s knížkou a zařvala "zlá zlá knížka", protože to nedopadlo podle mých představ. Manžel se na mě tvářil značně udiveně :-D

      Vymazat
  12. 1) Pavel Lasák - jak jinak ;)
    2) Jasně že četl, některé hodiny byly děsně nudné (nejvíc v hodinách se soudružkou učitelkou, co byla blbější než necky a četbu mi znusila - museli jsme číst komoušké blbosti). Já raději četl knížky o technice, programování, ale také např. Carnegiho, Hailey, atd.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Si pamatuju jak spolužák na základce zběsile louskal Záhadu hlavolamu. jó to byly časy :-D

      Vymazat
  13. 1) Dominik Voráč (oboje)
    2) Své poprvé pod lavicí jsem zažil, světe div se, se psychologickým slovníkem od manželů Hartlových. To bylo asi tak před více než rokem, kdy jsem měl velice nudnou hodinu chemie. Byla to jediná kniha, kterou jsem měl k dispozici v tašce, protože jsem se připravoval na přijímačky na vysokou školu. Zaujal mne tam jakýsi výraz natolik, že jsem dokonce přestal vnímat okolí a ze čtení mě vyrušilo až jakési zamumlání "Dominiku" kdesi v dáli od učitelského stolu. Knihu jsem zaklapl a věnoval se dále polysacharidům.
    Co mě ale znepokojuje teď, je to, že jsem ulovil Šifru mistra Leonarda z Vaší knihoběžnické akce, a ačkoliv mám zítra hned v 8:00 zápis na vysokou školu (obor česká jazyk a literatura:), nemůžu od ní nějak odtrhnout oči. Snad si nebudu číst pod lavicí hned svůj první vysokoškolský den! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Super, jsem ráda že se Šifra dostala do dobrých rukou :-) Mimochodem jestli se vám knížka líbí, určitě pak zkuse Anděle a démony. Ti jsou z celé série asi od Browna nejlepší, pak už je dost šablonovitej ;-) Zápis není ještě taková hrůza, hlavně když si nebudete číst u promoce, to by byla asi větší ostuda :-)

      Vymazat
  14. 1. Simona Prudíková oboje
    2. Čtu si :) všechno co mě zaujme, ale četla jsem třeba Hvězdy nám nepřály, Bez naděje, Anna krví oděná a tak podobně jinak tvůj blog je super :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je fajn, jen tak dál, hlavně se nenech chytit ať nemáš ve škole průšvih. A díky ;-)

      Vymazat
  15. 1. Tisal Tole - hlavně blog, na FB zabloudím jen občas.
    2. Všechno co mám po ruce, hlavně fantasy. V červnu jsem rozečetla pod lavicí knížku Paladinovo proroctví a z nostalgie jsem ji celé léto neotevřela a nechávám si ji na září. Za pár dní zjistím, jak dopadne. :)

    OdpovědětVymazat