středa 25. června 2014

Recyklace

Z poslední recyklace mi zbylo celkem dost papírových odřezků. Moc se mi líbila jejich stará patina a bylo mi líto je vyhodit. Přemýšlela jsem co s nimi a tak jsem si "střihla" takový menší quilling a pustila se do růžiček.





Postup byl následující:
Nejdřív jsem si na papír namalovala za pomoci hrnku kruh a do něj od oka rukou spirálu. Tu jsem vystřihla a na vnějším obvodu ještě nepravidelně vystříhala vlnky.





A pak přišla na řadu finta "fň" - vystřižená spirála se lehce zmuchlala do kuličky. Trošku tím papír povolil a líp se s ním pracovalo. Pak jsem vzala svoji tyčinku na quilling a motala a motala a motala....  Od vnějšího okraje ke středu. Pokud nemáte potřebný nástroj, nevadí. Buď můžete použít špejli, kterou lehce naříznete a do zářezu zasunete začátek spirály, nebo prostě budete motat jen tak v prstech. Je s tím sice větší piplačka, ale dá se to zvládnout. Na konci jsem ruličku nalepila Herkulesem na středovou plošku. 




Ještě než lepidlo zaschlo jsem kytičku opatrně prsty "rozvinula". Šlo to celkem hezky, jen byla potřeba trocha trpělivosti.



No a protože mě dělání růžiček chytlo, rozšoupla jsem se a udělala hned tři a naaranžovala je na přáníčko. 


A jak vy si hrajete se starým papírem? Máte nějaké zajímavé tipy a inspirace? Neváhejte a pochlubte se :-)

7 komentářů:

  1. To je super nápad....vyřazené knížky dáváme na knižní jarmark, hodně poničené kousky do sběru...tenhle tvůj nápad s dovolením navrhnu kolegyňkám na dětském, budou rády za každou inspiraci, díky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-) Mi děláme burzu, ale sem tam dostanu i pár očklivek na hraní ;-) Jinak se zkus podívat pod štítek recyklace, mám tam ještě další dva články - květináčky a záložky, tak třeba inspiruje i to :-)

      Vymazat
  2. Pěkný ! už vidím, jak by se to vyjímalo na dárku s knihou :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-) Tak určitě, použití je různé, fantazii se meze nekladou ;-)

      Vymazat
  3. To je parádní recyklace:-)
    Ajka

    OdpovědětVymazat