středa 23. dubna 2014

Naivní detektivka z knihovny

Naivní detektivka z knihovny je prvotina mladé sympatické dámy Jany Chroustové, malířky naivních obrázků (mrknout na ně můžete tady). A o čem to vlastně je?

Příběh je umístěn do prostředí tiché klidné malé knihovny na Cibulkách na Praze 5. V poklidné vilové čtvrti se v noci ozve výkřik a výstřel. Stálí návštěvíci knihovnice Janiny Filupové to na druhý den probírají v knihovně a rozhodnou se zjistit, co se vlastně stalo. Do pátrání jsou postupně zasvěcováni další čtenáři. Paní Jurtová, Pan Ondřej s manželkou Johanou s krysaříkem Lupínem, pan Nový a slečna Gábina s jezevčicí Aninkou tvoří spolu s knihovnicí Janinou úderný tým obstarožních detektivů. Hlavním podezřelým je doktor Drobný, kterému se záhadně na nenahlášenou dovolenou ztratila kolegyně doktorka Lesecká. Vyšetřování nabírá na obrátkách, nakonec do něj naše parta zapojí i novou sympatickou policistku  Adélu Sojkovou. Jak to všechno dopadne? Kdo je vrah a kdo oběť? To se nechte překvapit.

Svižná, chytrá, vtipná, napínavá. Knížka se mi četla moc pěkně, za jeden den nebylo co řešit. Zápletka dobrá, neotřelá, i rozuzlení zajímavé, moc se mi to líbilo. Jako oddychové čtení rozhodně nezklamalo, do čekárny k doktorovi nebo na cestu autobusem ideální.

2 komentáře: