neděle 10. srpna 2014

Jednohubky - O prospěšnosti alkoholismu, Prevítem snadno a rychle, Když jsem hodná, jsem skvělá. Když zlobím, jsem ještě lepší!


Pracuji v knihovně. Má to jednu moc fajn výhodu - když nemám o polední pauze co číst, tak si prostě něco půjčím. K obědu si beru většinou něco malého, veselého, prostě "jednohubky". A co jsem tak četla v poslední době?




Zkusila jsem O prospěšnosti alkoholismu. Je to soubor krátkých povídek od Michaila Bulgakova. Klasická ruská satira, co dodat víc. Nejvíc mě asi pobavila povídka Knihčepní, to by se mohlo u nás uchytit. Už existují sice různé kavárny, kde si můžete ke kávě půjčit i něco ke čtení, ale hospodu ještě neznám žádnou. Navíc, v této knížce mě čekalo milounké překvapení v podobě lístku s veršovánkou. Takové malé neškodné uličnictví vždycky potěší :-)




Dál jsem se pobavila nad Prevítem snadno a rychle od Simona Bretta. Teňounká knížka pro všechny kdo čekají nebo už mají potomka. Je v ní popisován měsíc po měsíci rodinný život s malým miminkem z pohledu malého prevíta, který se všemožně snaží přivést své rodiče k šílenství. Samozřejmě je třeba to brát s humorem a nadhledem. Miminka schválně nezvrací, nedělají svinčík a ani jinak netrápí maminky a tatínky. I když některé ty situace mi byly silně povědomé......



Na závěr mi dovolte představit jednohubku č. 3. Je to knížka citátů slavných osobností na téma ženy, muži, sex a vše kolem něj s veselým názvem Když jsem hodná, jsem skvělá. Když zlobím, jsem ještě lepší!  Milé, malé, osvěžující, zábavné, inspirující, rozhodně pobavilo. 





8 komentářů:

  1. Poslední knížečku jsem měla v ruce v knihkupectví. A do dnes tak trochu lituji, že jsem si ji neodnesla domů, neb jsem se upřímně bavila. :)) Asi si ji přeci jen budu muset pořídit.

    Hnízdo zvrhlé Narcisky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj. Ja měla ten den takový jakýsi splín a tohle ho úplně zahnalo ;-)

      Vymazat
  2. To jsou určitě skvělé knížky pro polední pauzu, výborný výběr :))

    OdpovědětVymazat
  3. Ta první kniha vypadá zajímavě :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je fakt dobrá. Jen předem varuji, že je to fakt klasický ruský humor, málo komu to sedne. ;-)

      Vymazat
  4. Znám jen Prevíta, u toho jsem se nasmála :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já v těhotenství přečetla všechny a moc ráda se k nim vracím. Asi proto mám tak veselé děti ;-)

      Vymazat