úterý 15. dubna 2014

Komu zvoní mobil

Michael Třeštík, šedesátisedmiletý inženýr architekt, výtvarný kritik, publicista, prozaik, manžel, otec a dědeček. Jeho nejnovější počin - Komu zvoní mobil, je souborem vtipných facebookových statusů doplněné krátkými povídkami ze života. 

Čtení je to rychlé, svižné, optimistické, ideální na klidný večer u vína nebo delší cestu vlakem. Mě knížka zaujala a pobavila a tak jsem pro vás vybrala pár úryvků, které se týkají právě knih a čtení vůbec. 







"V životě jsem neviděl knihu, která by se v knihovně kácela na správnou stranu. Jsem zvědav, čím budou otravovat čtečky. "


"Čet jsem v motivační knize, že člověk má svoji kariéru opřít o to, v čem je lepší než ostatní. V obírání kuřete příborem na mě opravdu nikdo nemá, ale jak o to mám opřít kariéru, to zatím nevím."


"Když čtu, nikdy mě nezajímá, kolik stránek už jsem přečetl, ale kolik mi jich ještě zbývá. Uvítal bych tedy stránkování odzadu. V nejhorším aspoň odzadu číslované kapitoly."


"Vloni vyšlo každý pracovní den víc než 20 knih beletrie pro dospělé. Celkem 5 174 beletristických titulů. Ani jsem to nestíhal přečíst. "


3 komentáře:

  1. Jé, zrovna dneska jsem přišla domů, kde na mě čekal Sběratel očí od S. Fitzka, kde to číslování odzadu je :-) A taky jsem si říkala, že by to tak mělo být všude :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě zas oslovil a uklidnil ten poslední citát. To se zkrátka stihnout nedá přečíst tolik knižek. Jeden musi byt prostě vybíravej, jinak to nejde ;-) :-D

      Vymazat
  2. To toho fakt vychází tolik? Páni, to člověk ani netuší! :D A ta knížka zní skvěle - ideální odpočinkové letní čtení :)

    OdpovědětVymazat