čtvrtek 16. července 2015

Přívěsek na klíče


Taky se vám pořád ztrácí klíče? Potřebujete mít pořádný macatý svazek v ruce, jinak pravidelně zapomínáte, kam jste je odložili? Vítejte do klubu! Jak nemám na kroužku s klíči pár zbytečných cingrlátek jsem marná. A tak jsem zkusila vyrobit jednoduchou ozdůbku na klíče ze starého papíru ;-)



Budete potřebovat:

Starý list papíru (nejlépe tvrdší a potištěný jen z jedné strany)
Kovové lůžko (koupíte v kreativních obchůdcích nebo na internetu)
Tužku
Nůžky
Lepidlo (Herkules)
Štětec
Bezbarvý lak na nehty




Pracovní postup je velice jednoduchý. Na papír si nakreslíte a vystřihnete požadovaný tvar, který pak lepidlem vlepíte do lůžka. Po zaschnutí přetřete několikrát bezbarvým lakem na nehty a ozdoba je hotová.

Doporučuji použít papír, který je potištěný jen z jedné strany a je z pevnějšího materiálu. Tenčí list moc vsakuje, propíjí se rubová strana a tvoří se na něm ošklivé skvrny. Pokud si budete chtít vyrobit vlastní nápis nebo obrázek, použijte raději laserovou tiskárnu. Obrázek vytištěný na "inkoustovce" by se vám při nanášení laku mohl nepěkně rozpít.

Určitě nepočítám s nějakou extra dlouhou životností přívěsku. Pokud by jste chtěli opravdu kvalitní a trvanlivý výrobek, museli byste pro fixaci obrázku použít křišťálovou pryskyřici. Ta by vám navíc udělala takový ten hezký "kopeček", který s lakem na nehty nikdy nedosáhnete. Práce s pryskyřicí však vyžaduje už jisté zkušenosti. Udělat pěkný výrobek bez bublinek chce určitou zručnost a ne hned napoprvé se vše podaří a tento návod je určený pro obyčejné smrtelníky. Jestli vás však tvoření chytlo a budete to chtít s pryskyřicí přece jen zkusit, velice hezký návod najdete ZDE.

Po důkladném zaschnutí můžete přívěsek připojit ke klíčům třeba takto. A nebo třeba taky úplně jinak. Fantazii se meze nekladou ;-)


4 komentáře:

  1. Práce s pryskyřicí je velmi jednoduchá a zvládne to každý :-). Rozhodně není třeba se toho bát :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak na jeden přívěsek není třeba kupovat balík pryskyřice. Tohle je opravdu taková velice jednoduchá alternativa. Kdo si troufne na vyšší úroveň, klidně může jít do pryskyřice ;)

      Vymazat