pondělí 6. dubna 2015

Psaníčko z knížky




Už dlouho jsem chtěla zkusit udělat kabelku z knížky. Pro začátek jsem se pustila do jednoduchého psaníčka z Povídek od Eudarda Basse.



Co jsem si nachystala?

Knížku
Odlamovací nožík
Lepidlo Herkules
Štětec
Plastovou složku
Kabelkové zapínání
Šroubovák
Podšívku

Nejdřív do míst, kde jsem chtěla, aby se kniha/kabelka otevírala, jsem vložila plastovou složku. Tak jsem zabránila, aby se při lepení sklížila knížka celá. Pak jsem ji po obvodu natřela lepidlem a štětcem lehce vetřela lepidlo i mezi listy. Zatížila jsem ji a nechala zaschnout.




Pak jsem odlamovacím nožíkem vyřezala do knihy dutinu. Udělala jsem taky zářez pro kabelkové zapínání a opět celý vnitřek zpevnila lepidlem. Znovu jsem knížku zatížila a nechala uschnout. Pak jsem našroubovala kabelkové zapínání a na závěr pomocí tavné pistole přichytila podšívku.












Do vzniklého psaníčka se vejde jen pár nejnutnějších drobností. Inu,  příště si na tvoření budu asi muset vzít větší knížku ;-)







9 komentářů:

  1. Vypadá to fakt moc pěkně a originálně!
    Suprovej nápad.
    Akorát já jako knihomolka, bych neměla to srdce zničit knížku :D

    http://my-infinity8.blogspot.cz/?m=0

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A tak to mi problémy zas až tak nedělá, ale je fakt, že jsou knížky, do kterých bych prostě neřízla ;-)

      Vymazat
  2. Tyjo, tak to je naprosto skvělý! Tohle stoprocentně jednou vyrobím, ale musím najít tu správnou knihu na zničení (nebo na vylepšení?). :) Ukládám si odkaz do záložek! :)

    www.infinitetreasure.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-) Taky jsem dlouho vybírala. U nových knížek ty obaly tak nějak nejsou co to bývalo :-D Teda až na Kostičas, ale do toho bych asi fakt neřízla O:-)

      Vymazat