úterý 10. června 2014

Knihoběžník 1

Nevím jak to máte vy, ale když si přečtu knížku, už se k ní nevracím. Opravdu jen málokterou vezmu a přečtu si ji i podruhé. Nemám ráda, když mám doma věci, které nepoužívám. A možná i proto mě zaujal projekt knihkupectví Martinus Knihoběžník.

Co to tedy ten Knihoběžník vlastně je...

O projektu Knihoběžník

Tisíce knih byly rozmístěny po veřejných prostranstvích a v dostupných budovách, aby je mohli čtenáři najít, přečíst, doplnit jejich příběh na tomto webu a poslat dále.

Knihy, které se zapojily do projektu, jsou už od začátku neobyčejné. Žádnou z nich si čtenáři nekoupili, nýbrž je našli na veřejných místech, například v tělocvičně nebo na zastávce tramvaje. Na přebalu knihy má každá kniha samolepku s informací o tom, že kniha se zapojila do projektu Knihoběžník a má na tomto webu svůj profil. Na něm se čtenáři mohou dozvědět například její aktuální status, polohu, zdravotní stav, ale hlavně – její příběh a příběhy jejích předcházejících čtenářů.

Ten, kdo knihu najde, si ji může vzít s sebou, kam jen chce – doufáme však, že co nejdále a na co nejnetradičnější místa, kde s ní zažije vzrušující chvíle. Kniha však není jeho. Když ji přečte, budeme rádi, když se s ostatními knihoběžníky podělí o své zážitky na tomto webu. Potom ji stačí jednoduše nechat někde, kde knihu znovu kdosi najde a bude pokračovat v psaní jejího životního příběhu."
Takže jsem neváhala, pustila se do toho a zvolila 6 titulů z různých žánrů, polepila uvnitř, i vně...



...a každé úterý jednu vyšlu do světa, aby mohla někomu udělat radost.  

První je thriller. Autorem je Craig Smith a má název Kořist. Hlavní hrdinové, Kate a Ethan, se baví tím, že páchají ozbrojené loupeže. Když se však zapletou do loupeže vzácné byzantské ikony, jejíž majitel je sadistický vůdce moderních templářů, jdou všechny žerty stranou.

Napínavé, rychlé, zkrátka knížka jak má být.




Knížku jsem pro Vás schovala do dřevěné sochy v parčíku u knihovny v Prostějově.Jen doufám, že igelit ,v kterém je zabalená, vydrží a knížka nezmokne. Bylo by jí škoda.

Tak rychle kořistit Kořist, číst a posílat dál, ať je zábava :-)










2 komentáře:

  1. Také mám v plánu nějaké poslat do světa, třeba se jich někdo ujme :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No taky doufám. Zrovna tahle byla dobrá a zasloužila by si to ;-)

      Vymazat