čtvrtek 20. září 2018

Paříž pro milovníky módy

Název: Paříž pro milovníky módy
Autor: Megan Hess
Nakladatelství: Esence
Rok vydání: 2018 
Počet stránek: 207











Celkové hodnocení: ****



Paříž. Město lásky, jara, umění a především módy. Mým malým snem je toto město znovu navštívit a přípravu beru velice vážně a zodpovědně. Paříž pro milovníky módy netradičním průvodcem po této evropské metropoli. Nedozvíte se v něm, kolik má Paříž obyvatel ani vás nenaučí, jak si správně objednat jídlo v restauraci. Zjistíte však, kdo to byl Carl Lagerfeld, kde najdete muzeum Diora, kam chodil na kávu Pablo Picasso nebo kde bydlela Coco Chanel.

Knížka je rozdělena na 4 hlavní kapitoly - Co vidět a zažít, Kde nakupovat, Kde přespat, Kde jíst a pít. Nechybí ani adresář, což je jakýsi rejstřík toho, ve kterém pařížském obvodě najdete konkrétní podnik. Vše je doplněno autorčinými charakteristickými ilustracemi. 





























Touto knížkou prostě budete chtít listovat. Zlaté písmo na obálce, zlatá ořízka, luxusní papír a nádherné ilustrace doplňuje stručný text, z kterého se dozvíte spoustu zajímavostí z módního průmyslu. Například že lodičky s červenou podrážkou vznikly v dílně Christiana Louboutina, že  šaty od Balmaina nosily Josephine Bakerová nebo Brigitte Bardotová, nebo že nejjemnější a nejsvůdnější spodní prádlo najdete v salonu Chantal Thomas.




Pokud chcete toto ikonické město, jakým Paříž bezesporu je, poznat z trošku jiné, luxusní stránky, s touto knihou rozhodně neuděláte chybu. Muže ani vaši peněženku však tato kráska příliš nepotěší. Například přespání v hotelu Mandarin Oriental, kde vaří slavný michelinský kuchař Thierry Marx, vás vyjde zhruba na jeden knihovnický plat a o botičkách od Isabel Marant nebo vonných svíčkách značky Diptyque si můžu taky nechat jenom zdát.

Paříž pro milovníky módy je stejná jako módní průmysl - je sice nepraktická ale je krásná a chcete ji mít.  Díky ní jsem si rozšířila svoje obzory ohledně opravdu luxusních značek a mohla se lehce zasnít, protože pochybuji, že někdy v životě budu nakupovat v butiku Karla Lagerfelda nebo Christiana Diora. Pokud ale plánujete, že vyhrajete v loterii kopu peněz a uděláte si nákupní výlet do Paříže s neomezeným rozpočtem, v této knížce zaručeně najdete návod, kde svoje korunky rozmařile utratit. 



Kdy knihu Paříž pro milovníky módy rozhodně číst
  • milujete ilustrace Megan Hess
  • jste módní nadšenec
  • nevíte co s penězi

Kdy knihu Paříž pro milovníky módy rozhodně nečíst
  • móda vám nic neříká
  • nesnášíte nákupy
  • do Paříže byste nejeli ani za nic

Podobné knihy


Za neobyčejně estetický čtenářský zážitek děkuji Knižnímu klubu v jejichž nabídce najdete i knihu Paříž pro milovníky módy.



O autorce


Megan Hess začala svoji kariéru jako grafička a pokračovala jako výtvarnice ve významných světových návrhářských agenturách. V  roce 2008 ilustrovala bestseller New York Times Candace Bushnell Sex ve městě. Od té doby kreslila portréty pro časopisy Vanity Fair a Time, vytvořila některá ikonická díla pro Cartier v Paříži, animace pro módní dům Prada v Miláně a navrhovala výlohy pro obchodní dům Bergdorf Goodman v New Yourku.
Charakteristický styl Megan Hess lze rovněž najít na její zakázkové limitované edici grafických listů a doplňků do domácnosti, prodávaných na celém světě. Mezi její renomované klienty patří Chanel, Dior, Fendi, Vogue, Harpers Bazaar, Cartier, Balmain, Louis Vuitton a Prada.

Žádné komentáře:

Okomentovat