neděle 4. září 2016

Přenašeč myšlenek

 


Taky jste, stejně jako já, propadli kouzlu látkových tašek na knihy? Chtěli byste si vyrobit tašku s vlastní motivem, ale bojíte se, že výsledek nebude tak pěkný jak z obchodu? Tak právě pro vás je tento článek.


Co budete potřebovat?


  • látkovou tašku
  • barvu na textil
  • samolepicí tapetu
  • nůžky 
  • zalamovací nožík
  • kousek houbičky
  • papír na podložení

Ze všeho nejdřív si musíte vymyslet a namalovat, co na tašce bude. Mělo by to být něco jednoduchého, co jde snadno vystřihnout. Jakmile toto zvládnete, ostatní bude hračka ;-) 

Obrázek překreslete na spodní papírovou stranu samolepicí tapety. Počítejte s tím, hlavně u nápisů, že výsledek bude zrcadlově obrácený.



Obrázek vystřihněte nebo vyřežte, sloupněte papírovou část tapety a nalepte na tašku. Motiv je dobré podložit papírem, aby se barva neotiskla na zadní stranu tašky.




Houbičku si namočte do malého množství barvy a "ťupáním" ji naneste na vyřezané plochy. Doporučuji dát málo barvy několikrát, než víc a naráz. 












Po zaschnutí folii odstraňte a drobné nepřesnosti ještě dotáhněte štětcem. Na závěr je dobré obrázek zafixovat přežehlením z rubové strany. Záleží však i na typu použité barvy, u některých to není potřeba.



Výhodou této metody je přesnost a originalita. Obrázek si můžete vytisknout z počítače, takže konečný výsledek působí skoro profesionálně. Bohužel se tento postup nehodí pro výrobu většího množství výrobků. Je příliš pracný a tapeta nemá dlouhou životnost, takže na nějakou sériovku rovnou zapomeňte. Na druhou stranu si můžete být jisti, že co kus, to originál.

Tuto metodu můžete použít samozřejmě i na jiné textilní výrobky. Taky se nemusíte omezovat jen na jednu barvu, fantazii se zkrátka meze nekladou ;-)


5 komentářů:

  1. A nerozpíjí se to nějak? Vypadá to skvěle! Plátěnky se prostě vždycky hodí, vypadají naprosto stylově :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nerozpíjí. Ta barva na textil je dost hustá a houbičkou se dá nanést pěkně jednolitá vrstva bez šmouh, který bys jinak udělala štětcem. Dá se s tím celkem slušně vyhrát ;-)

      Vymazat