neděle 12. března 2017

Vysoká hra


Název: Vysoká hra
Autor: Kay Hooper
Nakladatelství: Omega
Rok vydání: 2017 
Počet stránek: 147









Celkové hodnocení: **



Mám ráda pestrost, baví mě objevovat nové autory a tak jsem si na chvíli odskočila od thrillerů a detktivek a začetla se do Vysoké hry. Anotace lákala na milostnou zápletku s trochou napětí, takže jsem se těšila  hned dvakrát.

Katrina Keller a Sky Prescott. Ona krásná dlouhonohá sexy zrzka, on nebezpečný ztepilý samec, z kterého stříká testosteron na všechny strany. Oba pracují jako tajní agenti a oba mají společnou minulost. Potkali se na misi v Berlíně, bláznivě se do sebe zamilovali a vzali se. Sky však na základě mylných informací po pár týdnech společného života dojde k závěru, že Katrina zradila svoji vlast a opustí ji. Po šesti letech se znovu potkávají v zábavním parku, kde jsou oba nasazeni na společnou misi.


"Katrino," zašeptal.
Byla stejně přimrazená jako on, stejně šokovaná. V očích se jí rýsovalo zděšení a staré stíny bolesti a zbledla tak, až se jí na nose nezaměnitelně vyjímaly tři pihy.
"Skyi." V jejím zastřeném hlase téměř nebylo stopy po přízvuku. "Co... co tady děláš?"
Vrátil se mu hlas. "Co já tady dělám? Spíš co ty tady děláš? Naposledy -" Náhle se zastavil, ale přinutil se pokračovat. "Byla jsi v Německu."
Zaváhala a následně hbitě přehoupla své dlouhé nohy přes okraj líně plovoucí loďky a stoupla si do vody. Aniž by o něj zavadila pohledem, začala se brodit k boku nádrže. "Pracuji tu," zamumlala."


Oba hlavní hrdinové, i přes léta odloučení, k sobě stále chovají silné city. Dokáží si přes všechna nedorozumění najít k sobě cestu?


Zpočátku se zdálo, že příběh má dobře našlápnuto. Neobvyklé prostředí zábavního parku, agenti pracující v utajení, nečekané setkání po letech. Pak se to ale zvrtlo do neustálého nimrání se ve starých bolístkách, omílání proč ji on chce a ona ho ne a jak ji přitahuje, ale musí se ovládat, aby ji zase nezranil... Jasně, je vhodné čtenáři sdělit, jaké city k sobě postavy chovají, ale autorka mlátila tuto prázdnou slámu tak dlouho, až samotný děj prostě utloukla. Erotické scény plynule přecházely do rádoby vášnivého lehkého porna a celkově pro mě knížka po pár stránkách ztratila jakékoliv kouzlo.

Zamilované romány mě většinou baví. Dokážu si u nich hezky odpočinout a jednou za čas po takové knížce ráda sáhnu. Aby mě však takový prvoplánový příběh o muži a ženě, kteří se zpočátku nesnáší a přesto je k sobě něco přitahuje, zaujal, musí mi autorka nabídnout něco víc než hromadu laciné postelové akce. 

Bohužel ani kriminální zápletka příběhu to nevytrhla. Kromě pitvání citů hlavních hrdinů a postelových hrátek jsem se v ději ničeho dalšího vzrušujícího nedočkala. Nejsem žádná puritánka, ale bohužel u této knihy platí, že méně by možná znamenalo více.

Knížka mě bohužel zklamala a dočíst ji mě stálo hodně sil. Narazila jsem v ní na tolik béčkových klišé, že by to vystačilo na 2 filmy. Je možné, že se najde čtenářka, která bude z příběhu v sedmém nebi a ocení autorčinu snahu. Já to bohužel nebudu.



Kdy knihu Vysoká hra rozhodně číst
  • potrpíte si na nenáročné příběhy
  • máte rádi erotickou literaturu
  • neustálé pitvání vztahů vám přijde jako super zábava

Kdy knihu Vysoká hra rozhodně nečíst
  • při čtení uvítáte i jiné než postelové scény
  • prvoplánové zamilované příběhy vás nudí
  • nesnášíte klišé jako jednovaječná dvojčata apod.

Za zajímavý čtenářský zážitek děkuji nakladatelství Omega, které mi knihu Vysoká hra poskytlo k recenzi a kterou si můžete zakoupit v knihkupectví Knihy Dobrovský.


O autorce

Kay Glenda Hooper studovala Isothermal Community College, kde však brzy zjistila že obchodn není nic pro ni a tak přešla na studium dějiny a literatury. K vánocům dostala psací stroj a hned roku 1980 jí vyšla první kniha. Od té doby Kay napsala více než 60 románů v kterých se snoubí romance s napětím. V jejích románech se čtenáři povětšinou setkávají jak s krutými vraždami, tak i s hrdiny disponujícími paranormálními schopnostmi, které jim pomáhají v cestě za spraedlností.






4 komentáře:

  1. Horší knihu jsem poslední dobou nečetla. Ale jelikož se většina knih této autorky nese v podobném duchu, budě to buď účel nebo to autorka prostě lépe neumí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Toto bylo moje první setkání s autorkou a nikdy víc. Někdy se to prostě stane,že mi knížka úplně nesedne. Většinou se snažím brát to objektivně a hledat i ty dobré stránky. Tentokrát ale bohužel :-/

      Vymazat
  2. Já knihu četla po hodně náročné fantasce, takže jsem něco hodně jednoduchého a plytkého vlastně i uvítala. Rozhodně to ale nebude nic, co bych četla dvakrát. Prostě jednohubka na jeden večer, naprosto prvoplánová, jednoduchá a šablonovitá, ale tím, jak nad ní nebylo potřeba přemýšlet - a tím myslím vůbec - mi vlastně docela zpříjemnila večer :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Každá knížka má svého čtenáře. Mě bohužel nezaujala ani jako oddechovka na dobrou noc. Asi jsem moc rozmlsaná :-)

      Vymazat