sobota 15. března 2014

Dobrý proti severáku


Rozhodla jsem se žít zdravě. Nebo alespoň zdravěji.... No vlastně jsem si jenom místo čokolády vzala ke knížce jablko, abych se pořád nepřecpávala sladkým a nebyla ze mě brzo koule. A navíc - to "moje" jablko bylo děsně podobný tomu na zadní straně obalu, a tak zkrátka nešlo odolat.

Ale pojďme k obsahu. Dobrý proti severáku od neměckého autora Daniela Glattauera. Dva hrdinové, ona a on. Na začátku jedno malé nedorozumění. Záměna písmenka v emailové adrese postupně odstartuje lavinu korespondence mezi Leem a Emmi. Spolu prožívají svoje lásky a rozchody, touhy i zklamání. Postupem času mezi nimi vznikne důvěrný vztah, možná i láska.

Knížka se čte hezky, svižně, skládá se pouze z emailové korespondence mezi hlavními hrdiny. Celou dobu si v podstatě kladete otázku, jak tohle jenom skončí, potkají se nepotkají, začnou si spolu něco, nezačnou.... No pokud  vás téma zaujalo a chcete vědět jak to s nimi dopadne, určitě si knížku přečtěte a nebo si zajděte na Listování, mají ji zrovna na programu.

Najdete i u nás v knihovně ;-)

3 komentáře:

  1. Dobrý proti severáku jsem také nedávno četla a kniha se mi líbila :) Potřebuji si brzy přečíst další díl, abych věděla jak to s hrdiny dopadne :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No mi povídejte! Já po včerejším listování ráno stála v kabátě v knihovně a listovala před regálem dvojkou a hledala jak to skončí :-D No, prozradím jedno - bude to ještě zamotaný ;-)

      Vymazat
  2. Já jsem asi jediná, komu se kniha nelíbila... :-)

    OdpovědětVymazat