sobota 16. května 2015

Report - Svět knihy 2015





Tak letos poprvé jsem vyrazila na Svět knihy Praha. První dojmy? Chaos! Spousta lidí, obrovské množství knížek a úžasná atmosféra. 


Na nádraží jsem potkala Verunku a Terku. Říkala jsem si - hurá, další spřízněné duše! Jenže u vchodu se mi někde zatoulaly a pak už jsem na ně v tom mumraji jaksi nenarazila :-( Moc mě to pak mrzelo a tímto bych se jim ráda omluvila. Bylo to prostě nad mé síly.



Na Svět knihy jsem jela s jasným plánem co chci vidět a které knihy si chci pořídit. Měla jsem 3 favority. Nejvíc jsem se asi těšila na křest knihy M.T. Majar Hell Boys. Bohužel jsem nedorazila včas, ale výtisk jsem si ulovila, tak jsem i tak byla spokojená.



U stánku Joty jsem si koupila se skvělou 50% slevou pro blogery kuchařku Julie Childové. Naše babičky měli Sandtnerku, američanky Julili Child. Už dřív jsem viděla úžasný film Julie & Julia a moc mě mrzelo, že kuchařka z filmu je k dostání jen v angličtině. Teď konečně vyšla v českém překladu. Už se moc těším, až podle ní něco uvařím.


Posledním úlovkem byl Stalker od dvojice Lars Kepler, kterou vydalo nakladatelství HOST. Četla jsem od nich všechny knížky a tuhle jsem si prostě nemohla nechat ujít.



Taky jsem nemohla propásnout příležitost nechat se vyfotit se Star Wars partičkou.




Úžasná byla i beseda s cestovatelem a spisovatelem Miloslavem Stinglem. Popravdě jsem na ni šla kvůli kamarádovi, který ho moc obdivuje. Poutavé povídání o nepublikovaných zážitcích z cest byla však radost poslouchat. Nakladatelství Jota navíc chystá na podzim jeho biografii a podle toho, co jsem slyšela, se máme opravdu na co těšit.














Domluvenou cedulku jsem měla sice připnutou, ale nikoho z ostatních blogerů se mi nepodařilo potkat a ani se nikdo ke mě nehlásil. Popravdě tam bylo tolik lidí a já byla tak zabraná do knížek, že se tomu ani nedivím. Ale podařilo se mi narazit na báječnou Kateřinu Petrusovou v absolutně úúúúúúžasném tričku, které jsem jí fakt záviděla :-D Taky jsem viděla pana Špačka, vyvoleného Vladka a málem jsem vrazila do pana Arnošta Goldflama.

Přišlo mi jaksi nepatřičné vytahovat pořád mobil a fotit jak o život. Ale pár momentek jsem udělala, tak si aspoň můžete udělat představu o tom, jak to tam vypadalo ;-)







































Svět knihy byl zkrátka super. Vzhledem k tomu, že to bylo moje poprvé, pobíhala jsem o výstavišti celkem chaoticky a o pár zajímavých věcí jsem bohužel přišla. Příště budu už budu moudřejší ;-)



14 komentářů:

  1. Skvělý článek, taky jsem letos byla poprvé a bylo to obrovské. Skutečně zážitek. Některé blogerky jsem viděla, ale nikoho jsem neoslovila, prostě jsem si netroufla. Svět knihy se mi moc líbil a příště pojedu znovu. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dekuji :) No já byla ze všech těch knížek tak vycukaná, že sem po lidech ani moc nekoukala. :) priste zas ;)

      Vymazat
  2. krásně si to napsala :) škoda, že jsme se nepotkaly :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mě to mrzelo :( ale nezoufej. Pokud se zadaří, koncem června bych chtěla udělat v PV sraz ;)

      Vymazat
  3. Skvělý článek :) Já jsem se na svět knihy nedostala, protože jsme u babičky a hlavně chci šetřit, tak snad příště a to doufám že tam na 100% budu. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já se držela zpátky, protože jinak by mě můj muž asi vyhnal :D ale i jen ta atmosféra stačila. Příště zas ;)

      Vymazat
  4. Mrzí mě, že jsme se nepotkaly. :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Njn bylo tam našlapáno. Ale hrozně se mi líbilo jak se i přes to lidi k sobě chovali pozorně. Nepředbíhali, byli k sobě milí, pomáhali si..... Halt knížky tříbí charakter ;)

      Vymazat
  5. Příště tam musím jet odpoledne, abych měla vůbec šanci někoho vidět. Ale je fakt, že já jsem koukala taky po knihách a jak se prodrat těmi lidmi. Na lidi jsem moc nekoukala. A taky se musím zúčastnit nějakého programu, letos jsem to vůbec nevychytala. :( Třeba na tu besedu s panem Stinglem bych šla taky. :-) Moc krásný článek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, hrozně mě mrzelo ze sem na nikoho nenarazila. A to sme to měli s těma cedulkama tak kraaaaasně vymyšlený co :D no na tu besedu sem původně ani jít nechtěla, ale pan Stingl byl prostě báječný, skvěle vykládal :) a děkuji ;)

      Vymazat
  6. Škoda, že jsme se nepotkaly. Vladka jsem také zahlédla. :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já byla jak v Jiříkově vidění, když jsem ho zahlídla v lacláčích :D no příště to musíme líp zorganizovat. Aspoň že jsem pomuchlala paní Petrusovou. A tričko s mimoňama měla fakt super :D

      Vymazat
  7. Ten stánek Hosta byl tak veliký, že jsem ho prostě minula, jak tak koukám :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Tak jsem tam byla a bylo to super! A popravdě mě to tam začalo bavit až když se mi podařilo se zbavit kamarádů a užívat si to tam sama :)

    OdpovědětVymazat